söndag 8 januari 2017

Det där med att vara Politiskt Korrekt - PK

Det är mycket prat om att vara politiskt korrekt i dessa dagar. Strävan att vara politisk korrekt torde vara förgäves då vi definierar det politiskt korrekta högst personligt och utifrån olika ideologier. En socialdemokrat som propagerar mot kollektivavtal kan mycket väl vara politiskt korrekt i en Liberals ögon men knappast inom det egna partiet.

I all denna rädsla som utvecklas i strävan efter politiskt korrekthet riskerar vi att utveckla en förmåga att sticka kniven i ryggen på varann istället för att utveckla en förmåga att tänka fritt. Jag har själv den senaste veckan råkat ut för att en person satt dold i en buske, hoppade fram och högg i ryggen... tack och lov var tillfället illa valt och kniven vreds ur personens hand.

Jag kan inte låta bli att drömma mig bort till min salig morbror och hans veranda i Värmland.. Den var inte bara en veranda utan en fritänkandets friborg så länge han levde. Med diskussionen i centrum utan anspråk på att "vinna" utvecklades tankar och man växte som människa.

Vila i frid Morbror Kjell - du finns i våra tankar varje dag!

2 kommentarer: