söndag 15 januari 2017

Att kunna resa snabbt och enkelt - stor valfrihet i val av jobb och boende

Fascinerad av planerna på att snabbt kunna resa från södra Sverige till norra Tyskland återvände jag hem efter en infrastrukturkonferens i Hässleholm i Fredags. Att på ett par timmar kunna resa från Södra Sverige till Hamburg för att arbeta - eller tja äta middag är en utveckling som inger hopp och frihetskänsla.

Vilka möjligheter innebär inte detta för morgondagens arbetsliv men även möjligheter för kultur och fritidsaktiviteter. Det kanske viktigaste av allt är dock att en sådan förbindelse binder samman människor, stärker band mellan länder och ger ökade möjligheter till funktionella samarbeten i övrigt.

Jag kunde dock inte låta bli att tänka mig tillbaka till det glada 80 talet då vi levde under konstant kärnvapenhotet och Tyskland var det, mellan stormakterna, överenskomna slagfältet för ett storskaligt krig mellan de båda militärallianserna.

Som 15-20 åring grubblade jag inte mycket på att total ödeläggelse bara var en knapptryckning bort och ser nu öppenheten som inträdde på 90-talet som en räddare från  en apokalyps.

Så alla ni anhängare av Brexit, Swexit, annat -it samt påhittad nationalism jag tycker inte som er.....

1 kommentar:

  1. Såg på TV idag att många demonstrerar inför att han ska ta över ämbetet.
    Här blir man lite kluven, då han trots allt är demokratiskt val, men ändå är man orolig.

    Mötet dessutom allt fler som tror att han kan överraska positivt.
    Den som överlever f¨år se...

    SvaraRadera