tisdag 21 februari 2017

LO trollar med lönestatistik och S gör en "AKB"


De knivskarpa skribenterna, Carolin Dahlman och Nils-Eric Sandberg sätter verkligen igång de grå cellerna innanför pannbenet. Ibland kastas man mellan hopp och förtvivlan och ibland endast åt något av de nämnda hållen men alltid är man klokare då läsningen är avslutad.

Lex Laval har sedan den tillkom, efter att Byggnads medarbetare skrikit "Go Home", varit en stor elefant i rummet för S och deras stödorganisation LO. Så stor att S ser det befogat att fiska i samma vatten efter stöd som man kritiserat M och AKB att göra. När AKB inledde diskussioner med SD var S snabba att kritisera M för att söka stöd hos ett parti med rasistiska rötter som genomsyrar deras politik idag. Jag är benägen att hålla med S i denna fråga och ögonbrynen läggs då i extra djupa veck då man kommer samarbeta med SD i frågan om att riva upp "Lex Laval".

Visserligen kan man knappast säga nej till ett passivt stöd från något parti men S agerar i praktiken i denna fråga som M enbart inlett samtal om. Personligen anser jag att man smutsar ner sig lika mycket i både S och M och kanske skulle lägga de frågor på is där man avser få stöd från SD.

Nog om detta men LO,s "undersökning" av maktelitens löner kanske är ett första inlägg i en debatt om att införa löntagarfonder igen - stödet för detta lär finnas i riksdagen nu då S är vidöppet för stöd från SD.

Vi får inte glömma att löntagarfondstanken inte lämnat LO och en av deras stora ideologer - Rudolf Meidner - hade följande argument för löntagarfonder: "successivt tar vi över". Känn på den...


http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/los-retorik-skrammer/

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/nils-eric-sandberg-nar-lo-skulle-socialisera-sverige/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar