lördag 21 januari 2017

Hur centralt skall ett badhus placeras för att anses centralt placerat...

Veckans stora lokala snackis har tveklöst varit placeringen av Kristianstads nya badhus. En visionär tanke som dök upp om Högskolans framtida planer var det halmstrå som räckte för att debattörer skulle dyka upp avseende placeringen av Kristianstads nya badhus.

I diskussionen om central placering glömmer vi bort att Kristianstads kommun är tämligen stor. Jag tror inte boende i de norra kommundelarna som Arkelstorp och Vånga eller boende i de södra kommundelarna som Maglehem och Degeberga, ser Näsby som ocentralt i relation till andra föreslagna områden.

Mellan raderna i olika debattartiklar och dagliga diskussioner kan jag inte låta bli att känna "vibbar" av aversion mot området Näsby som sådant oavsett badhus eller ej. Om känslan av sådana "vibbar" avslöjar en verklig aversion mot Näsby är detta i så fall ytterligare ett skäl att placera det nya badhuset där.

Frågan har stötts och blötts och då beslutet äntligen tagits om placeringen borde man istället fokusera på uppförandet av badhuset. Platser som söder, badhusets nuvarande placering, samt bangårdsområdet har framförts men av logiska skäl avförts efter utredning av lämplig plats.

Jag kan tillägga för dem som anser att söder är en lämplig plats så är det ungefär lika långt från stationen till Näsby som från stationen till söder.

Beslut av nya badhusets placering är fattat och fokus på uppförandet bör vara prio ett. En kommun på 83.000 invånare skall inte stå utan badhus vilket kan bli följden om beslutet ej fullföljs.

Klicka på bifogad länk nedan så kommer ni till en debattartikel av Sonny Modig, byggnadsnämndens ordförande, som på ett tydligt sätt redogör för situationen.

http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/m-har-ratt-men-fel-om-nya-badhusets-lokalisering/

2 kommentarer:

  1. Faktum är att placerings har också varit en diskussion för Östra Göinge, som också behöver nytt badhus.
    Läggs det nära gränsen kanske det inte bara blir dricksvatten som ÖG samarbetar med Kristianstad om.

    Och varför göra en fråga enkel om den kan göras svår? :)

    SvaraRadera
  2. Badhusfrågan är stor i några kommuner nu. Hässleholm har sin debatt med.

    SvaraRadera