söndag 22 januari 2017

SVT Agenda och utspelet av M

Ganska fantastiskt att varken AKB eller SVT Agenda resonerar urifrån fundamenta i diskussionen. Anna Kinberg Batra är väldigt tydlig med att SD inte skall ingå i en kommande alliansregering. Samtidigt kan inget parti, eller block, i riksdagen säga nej till att ett parti röstar med dem i en viss fråga.

Vad AKB tydligen menade med sitt utspel att inleda diskussioner med SD verkar vara ett få ett stöd i frågor utan att ingå i regeringsunderlaget. Sedan är ju frågan om det är lämpligt att aktivt söka stöd genom en utsträckt hand med ett politiskt parti hon själv anser vara rasistiskt.

Uppfattningen från L och C är tydlig tack och lov. De anser INTE det är lämpligt och däri ligger sprickan i ett kommande allianssamarbete.

AKB och Nya Moderaterna har förirrat sin i taktiska irrgångar för att locka tillbaka väljare till M som gått till SD.


1 kommentar:

  1. Alltså. Jag har alltid varit en anhängare av Alliansen, men just nu känner jag mig inte säker på om M prioriterar Alliansen eller makten.

    Sedan DÖ har det egentligen inte funnits en Allians, mer än som ett alternativ efter nästa val, så att tala om en spricka är lite överilat.

    Något säger mig att det finns en möjlighet med tre block efter nästa val, med L och C som starka i mitten. Man behöver inte vara med i ett block för att få igenom mycket av sin politik.

    SvaraRadera